22 sept :
We hebben de eerste bijeenkomst na vakantiereces gehad in Utrecht met overige actiegroepen ( 'beroep in actie, 'zorgtekorten' en zorgcrisis). Vastgesteld waar we staan per groep, waar we mee bezig gaan de komende tijd, dit in relatie met de politieke situatie, waar we ons op zullen richten de komende tijd etc. Voor jullie als websitebezoekers is het belangrijk om te weten dat stilte niet betekent dat we niets doen. Achter de schermen blijven we actief bezig.

5 juni:  
We gaan als gezamelijke actiegroepen door- dat hebben we al besloten. Van de zomer wel even pas op de plaats. Bijzonderheden worden hier wel gemeld. Vragen kunnen jullie altijd stellen middels nubasta@live.nl De petitie kan weer ondertekend worden. Er komen nog steeds handtekeningen binnen. We gaan door!!!.

4 juni :
opnamens voor Arte Journal. Er was 7 juni een reportage te zien in het Arte Journal over Nubasta en haar doelstellingen.Werd in Duitsland en Frankrijk uitgezonden. Ook terug te zien . Ga hier naar de pagina met de uitzending. Vervolgens naar beneden en start de video!

3 juni :
Bij Omroep max geweest. In debat met Jetta Kleinsma van de PvdA: uitzending bekijken van 3 juni en start bovenin de video!

12 mei:
 Vroeg onderweg naar Den Haag gegaan. We hoorden de aankondiging van de zorgmanifestatie zelfs op het radiojournaal. Ondanks de motregen zo nu s'ochtends waren er relatief veel mensen op de been in den Haag. Zowaar een kwart van het plein was bevolkt. De 2e kamerleden die zouden komen te lunchen kwamen niet. De aangekondigde camera's bleven weg. Langzaam maar zeker drong het afschuwelijke en trieste nieuws door over de vliegtuigcrash in Libie. Er waren uiteindelijk wel diverse schrijvende  journalisten op de zorgmanifestatie en er werd veel gefotografeerd. O.a. Edith Snoey (voorzitter AbvaKabo FNV bond)en Ad Verbruggen (filosoof) hebben het woord gevoerd alsmede Marijke Boelkens docent zorg Noorderpoort en een arts. Onze woordvoerster kwam op als Florence Nightingale en werd begeleid door Willem de Zwijger- foto's volgen nog. Willem de Zwijger stond symbool voor het volk en de democratie van Nederland opdat het gehoord mocht worden. Symbolisch werd het rapport aan hem alvast overhandigd. Alle actiegroepen hebben een speech gehouden en zo'n 200 leerlingen van de Noorderpoort (Groningen en Appingedam) hebben een flashmob gedaan. Bijna het hele plein inclusief voorbijgangers dansten mee op de muziek: 'I have a fealing '. Geweldig goed gedaan. De petities zijn overhandigd aan de 2e Kamer. Kunstenares Johanna de Groot had prachtige manshoge schilderijen mee genomen m.b.t. de situatie in de zorg. We proberen beelden en foto's
op de website te zetten binnenkort  Ingeleverde score: Totaalscore/petities te samen: Andere groepen: 15536 + 4603 Nubasta = totaal: 20 0139 handtekeningen Er kwamen gisteren ter plekke nog bij en bij de post zaten aan het eind van de dag ook nog ingevulde lijsten/ die tellen we nog wel en tellen ze op bij de totaalscore. We overwegen om de petitie te laten doorgaan. We hebben alles gekopieerd dus die score blijft bestaan. Nubasta gaat door en zo ook de andere actiegroepen. 3 juni komt er op Omroep Max een politiek debat over de zorg waar wij in debat zullen gaan over de ontzieling in de zorg. Steeds meer mensen en organisaties scharen zich samen tegen de negatieve effecten van marktwerking op de zorg. Iedereen bedankt voor de samenwerking en inzet en we gaan door.

12 mei: 
Er zijn nu 4603 handtekeningen! Er komen nog steeds lijsten binnen.
  
12 mei:
7 uur vertrek naar Den haag . De grote groep gaat om half 8.

10/11 mei: laatste Persberichten de deur uit + programma van die dag.

10 mei:
kopiëren handtekeningenlijsten IS LAATSTE DAG dat ze binnen moeten komen- d.w.z.: zondag op de post! (eventueel nog dinsdag - de laatsten)
Ben je te laat? Stuur nog wel weg; kunnen we altijd later aangeven dat er nog meer waren.

8 mei :
Zie flyer ZORGMANIFESTATIE , programma en ook routebeschrijvingen.

6 mei:
Veel heen en weer mailen en vergaderen in Utrecht / plannen /instuderen programma, etc. allemaal ten behoeve van 12 mei. Irene van Zorgcrisis heeft het daarnaast nog erg druk met de organisatie op het plein van Willem de Zwijger. Persberichten opstellen etc. Ook obstakels op onze weg: De voorzitter van de 2e kamer wil de petities niet in ontvangst nemen . Van VWS niets meer gehoord. Hebben Ab Klink gevraagd om onze petitie in ontvangst te nemen. Er zijn wel politieke partijen die de petities in ontvangst willen nemen maar we zijn niet politiek gelieerd. Zorg is iets wat iedereen aangaat. Er zijn wel kamerleden uitgenodigd om hun lunchtrommel mee te nemen en de lunch bij ons te gebruiken.

21 apr:  
Druk, druk met de voorbereidingen voor 12 mei.

20 apr:  
Er heeft een kunstenares zich aangemeld met de meest ontroerende schilderijen; ze gaat ook naar de zorgmanifestatie en neemt een 'manshoog' schilderij mee. Ze steunt de actie en heeft zelf in de zorg gewerkt maar kon dat niet volhouden. Haar gedachten daarover wordt zichtbaar in haar werk.

15 apr:
Ontmoeting gehad en interview gedaan gehad met Anneke Gaastra, zorgmanager van de Klink en de Skule . de klink kreeg een 1e prijs als beste verpleeghuis van Nederland (dec. 2009/Metslawier). Op de vraag, wat het verschil maakt met andere instellingen, gaf zij interessante antwoorden die meegenomen zullen worden in het rapport. Een ding is duidelijk: Anneke is een warm en hartelijk mens.

14 apr :
We worden benaderd door omroepen -dit in aanloop naar de verkiezingen. Tobi was al te zien in Rondom 10. De samenwerking met de andere actiegroepen is iets om dankbaar voor te zijn en dat zijn we ook. 

9 apr:  

Artikel in de krant Zie LC 26/3 Wat belooft de politiek de zorg en in het voorjaarskrantje 'Inzicht' van Talant gestaan met onze doelstellingen. Overleg met politieke partijen. Voorbereidingen voor 12 mei / de zorgmanifestatie zijn in volle gang. Kom naar Den Haag waar gezamelijke actiegroepen hun petities zullen aanbieden aan de politiek. Er komen steeds handtekeningenlijsten binnen en tzt worden ze weer geteld.
               

10 mei :

graag alle lijsten weer terug.

22 mrt:
We hebben inmiddels 2843 handtekeningen.

21 mrt:  
Hoewel wij aangegeven hebben dat er een grens bereikt is in de zorg en deze zelfs ook overschreden is qua menselijkheid geeft de overheid aan opnieuw te willen bezuinigen. Hoe wil men dit regelen ? Nog minder personeel op de werkvloer? ( Want daar vallen steeds de klappen)

8 mrt:  
We zijn druk bezig zijn met de voorbereidingen van de zorgmanifestatie 12 mei in Den Haag!

18 feb:  
Abva Kabo en CNV Publieke Zaak officieel te kennen gegeven dat wij van het actiecomite (dat bestaat uit Abva Kabo en CNV leden) willen en verwachten dat ze onze actie ondersteunen en hebben gevraagd wat ze concreet voor ons kunnen betekenen. Dit hebben we gedaan namens de bij onze actie aangesloten CNV en Abva Kabo leden.De andere actiegroepen sluiten zich bij onze roep om ondersteuning van de vakbonden aan.


   
17 feb:  
Overleg in Utrecht met diverse actiegroepen i.v.m. zorgmanifestatie 12 mei. Er komen van diverse kanten uit het land handtekeningenlijsten binnen. Goed zo! Ga door en plan 12 mei vast vrij in je agenda i.v.m. de zorgmanifestatie.

1 feb:  
Jet Bussemaker in Hoogeveen ontmoet en gemeld dat we t.z.t. handtekeningen zullen overhandigen. Jet Bussemaker was positief en zei toe de handtekeningen van Nubasta t.z.t. persoonlijk in ontvangst te willen nemen.

30 jan: 

De eerste handtekeningenlijsten zijn binnen en de totaalscore = nu 802 handtekeningen. Het aantal online handtekeningen daarbij opgeteld maakt een totaal van ruim 1100 handtekeningen. Ga zo door met verzamelen.    

20 jan:  

Verzamelen gegevens. (voormalige-) Collega's : jullie kunnen ons nu mailen over hoe zorg anders c.q. beter geregeld kan worden  zie nubasta.nl en klik op: zorgbeterregelendoor@live.nl  Misschien werkte je voorheen ergens anders en heb je nu gemerkt dat waar je nu werkt het op bepaald gebied beter geregeld is of andersom: mail het ons ( je gegevens worden discreet en integer behandeld). De info die we al hebben gekregen van collega's hoeven niet weer opgestuurd die zijn hier al onder gebracht. Er zijn collega's die de zorg verlaten hebben en ons mailen waarom. Hiertoe is nu ook een emailadres geopend zodat jullie ons kunnen schrijven zie nubasta.nl en klik op: ikverlietdezorgomdat@live.nl

6 jan:   

Gesprek gehad in Leeuwarden met Mw Iris v Bennekom directeur langdurige zorg VWS en afspraken gemaakt. 1 febr kennismaking en gesprek met Jet Bussemaker te Hoogeveen


   

                         

 nubasta.nl | copyright © 2007 IDHV | 06-44956921